Sociale media
18 maart 2023
SEO
19 maart 2023

Google my business

Google my business

Als je een website hebt, is het belangrijk om deze te registreren op Google My Business. Waarom? Omdat het je bedrijf zichtbaarheid geeft op Google Maps en zoekresultaten. Het is een gemakkelijke en gratis manier om jouw bedrijf te laten zien aan potentiële klanten.

Waarom Google My Business gebruiken?

Door jouw bedrijf te registreren op Google My Business, kun je belangrijke informatie zoals je adres, telefoonnummer, openingstijden en website toevoegen. Dit zorgt ervoor dat potentiële klanten gemakkelijk informatie over jouw bedrijf kunnen vinden en contact met je kunnen opnemen.

Daarnaast kun je via Google My Business ook foto's, recensies en updates delen, wat je helpt om een sterke online aanwezigheid op te bouwen en jouw bedrijf te laten opvallen in zoekresultaten.

Hoe registreer je jouw bedrijf op Google My Business?

Het registreren van jouw bedrijf op Google My Business is een eenvoudig proces dat je zelf kunt doen. Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

1. Ga naar Google My Business en klik op 'Aan de slag'.

2. Voer de naam van jouw bedrijf in en klik op 'Volgende'.

3. Voer de adresgegevens van jouw bedrijf in en klik op 'Volgende'.

4. Kies de juiste categorie voor jouw bedrijf en klik op 'Volgende'.

5. Voer jouw telefoonnummer en website in en klik op 'Volgende'.

6. Verifieer jouw bedrijf. Dit kan via een verificatiecode die je via de post ontvangt, of via een telefoontje of sms van Google.

7. Nadat jouw bedrijf is geverifieerd, kun je aan de slag gaan met het aanpassen en bijwerken van jouw informatie op Google My Business.

Conclusie

Het registreren van jouw bedrijf op Google My Business is een belangrijke stap om jouw online aanwezigheid te vergroten en jouw bedrijf zichtbaar te maken voor potentiële klanten. Het proces is eenvoudig en gratis, dus er is geen reden om het niet te doen. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie toevoegt en blijf je Google My Business-profiel up-to-date om de beste resultaten te behalen.
OFFERTE